Frem
Her kommer testene

vinnavn
Chardonnnay

Verdens mest populære hvitvinsdrue. Ikke helt ufortjent, ettersom den gir rike, komplekse viner med stor kraft enten den dyrkes i Burgund, i California eller Australia.

I Burgund lager man store viner som Montrachet, Mersault og Chablis på Chardonnay, mens druen i California og resten av den nye vinverden stort sett ender i tungt eikede viner under druenavnet. I Norge er for eksempel den tungt eikede, australske Lindeman Bin 65 Chardonnay et svært populært produkt.

Chardonnay gir rik vin med kraftige aromaer av frukter som melon, fersken, pære og sitron sammen med honning, krydder, smørkaramell og nøtter. Chardonnay reagerer positivt på kontakt med eik, noe endel vinmakere spesielt i den nye verden utnytter hemningsløst med tunge, overeikede vaniljebomber som resultat.

Chardonnay er enkel å dyrke, og gir store avlinger av høy kvalitet. Dette fører mye industriell produksjon av svært ujevn kvalitet. Spennet fra en rimelig australsk industri-chardonnay til en av de store, komplekse og ofte rådyre hvitvinene fra Burgund er enormt.