Frem
Vinsmaking

Vi smakte på disse vinenene:

Riesling

Riesling er den dominerende hvite drue i Tyskland, og i Alsace i Frankrike. Produserer svært lagringsdyktige viner som i større grad enn kanskje noen annen drue speiler jordsmonn og klima på voksestedet samtidig som fruktens særpreg bevares

Sammen med mye tørrstoffer og høyt syrenivå er dette egenskaper som får noen til å hevde at Riesling er “verdens fineste vindrue”.

Av Riesling produseres viner av alle grader av tørrhet – fra knusktørre matviner i Alsace, via halvsøte tyske viner av det slaget som har gitt Riesling et dårligre rykte enn druen fortjener, til mektige, søte dessertviner som Eiswein, Beerenaulslese og Trockenbeerenauslese i Tyskland og deres motparter Vendanges Tardives og Selection de Graines Nobles i Alsace.

Riesling er ofte preget av kombinasjoner av blomster-, sitrus-, eple, fersken- og mineralske aromaer. I Alsace er det i tillegg ofte en viss eim av parafin fra en god Riesling, spesielt etter noen års lagring.

Riesling kalles også Hvit Riesling, Rhin-Riesling og Johannisberg Riesling. Den trives i relativt kjølig klima på grunn av det harde treet i vinstokkene, og har vært dyrket langs Rhinen både i Tyskland og Frankrike (Alsace) minst siden 1400-tallet. I Tyskland oppnås de beste resultatene i Mosel-Saar-Ruwer, Pfalz, Rheinhessen and Rheingau, men det er trolig Alsace som fortjener æren av å lage verdens beste Riesling.